annonser.nu.jpg
Anv:     Lösen:     svenska  english

Laxfiske.nu

Lax och havsörings fiske i Nordland/Troms

Fylkena Nordland och Troms.
Fylkena Nordland och Troms.

Allmänt

Troms fiskeområde sträcker sig från Bergfjordhalvön väst om Alta till Hinnöya syd om Harstad och Nordlands fiskeområde sträcker sig från Hinnöya syd om Harstad till Årsandön.

Troms ger dig en arktisk känsla med sina dalar och ståtliga fjäll. Här är avstånden korta mellan hav och fjäll. Sommarens midnattssol ger dig ljus natten lång.

Nordland har har enligt många, Norges vackraste kust. När man kör norröver efter kusten och kommer in till Nordland förändas naturen snabbt. Fjällen blir högre och brantare, fjordarna blir vackrare och skärgården fylls med tusentals små holmar och skär. Mest känt i Nordland är Lofoten, men Helgelandskusten i söder är minst lika vacker.

 

Fisket

Utsikt över Sagmestereidet.
Utsikt över Sagmestereidet.

Troms laxfiske är sparsamt presenterat och det saknas riktigt bra storlaxälvar. Men vi jobbar på det och hoppas kunna presentera mera älvar efter hand. Vi har presenterat Målselva strax syd om Tromsö, men fler är på gång.

Nordland har flera bra laxälvar. Mest kända är Vefsna, Saltdalselva, men skall du resa til Nordland bör du också prova någon av de mindre älvarna som Urvoldvassdraget och Eidevassdraget m.fl. Här finns på flera ställen möjlighet att hyra en hel älv i obebyggd natur för en rimlig kostnad.

 

bild från Vefsna Laksfors.
bild från Vefsna Laksfors.

Information

Se älvpresentation i menyn och till varje älvpresentation finns i övre menyn guider, camper och boende, eventuellt mer. Missa inte det.