annonser.nu.jpg
Anv:     Lösen:     svenska  english

Laxfiske.nu

Allmänt

Åbjöravassdraget är ca 40 km långt. Det är en bred älv med fina strömpartier och lämpar sig bra för både spinn- och flugfiske. Den räknas som en av Nordlands bästa laxälvar och det finns även bra med havsöring. Här finns mycket fina sträckor att fiska på, både på nedre och övre delen av älven. Älven mynnar ut i Bindalsfjorden fjorden vid Terråk.

Bild från övre delen av vassdraget- Åbjöra
Bild från övre delen av vassdraget- Åbjöra

Fisket

Fin fångst på Wobbler i Åbjörvatn./sjön
Fin fångst på Wobbler i Åbjörvatn./sjön

I Åbjöravassdraget tas mycket lax i mellanstorlek och en och annan storlax. Tidigare var älven laxförande ca 15 km, men år 2001 bygdes laxtrappa i Brattforsen, som gort det möjligt för fisken att ta sig upp till Åbjörsjön och vidare till nedre delen av Åbjöra älven som är ca 6 km lång. Nu är den laxförande delen mer än fördubblad. Det har redan tagits lax och havsöring här uppe, men tills stammen har etablerat sig ordentligt gäller återutsättning av fisk på denna del av älven.

På de övre delarna av Åbjöravassdraget som ägs av Plahtes Eiendommer finns möjlighet att hyra hytter med ensamrätt till fisket. Läs mer om fisket på Plahtes Eiendommer det är något alldeles extra. Se länk i länk menyn på sidan.

Mera om fisket

Kontaktinformasjon: Fiskekort: Till nedre fiskevårds området. Heimen: 750 32 118 Sylten: 750 32 114, 750 32 165 Skarstad: 750 32 154, 750 32 337 Fuglstad: 750 32 128 Hårstad gård: www.horstad.no Privat fiske på Övre fiskevårdsområdet. Plahtes Eiendommer: www.plahteseiendommer.no ( se även länkar i menyn.

Närmaste städer.Terråk: 30 km, Namsos flyplass 154 km, Brönnöysund 140km.

Vid Granbostad
Vid Granbostad

 

 • :: Var i landet

  Här i sydligaste Nordland ligger Åbjöravassdraget
  Här i sydligaste Nordland ligger Åbjöravassdraget

 • :: Länkar

  Webbsida till Plahtes Eiendommer

 • :: Fiske säsong


 • :: Fiskekort

  Se under allmänt.

 • :: Artrikedom

  Lax, havsöring, havsröding och öring