annonser.nu.jpg
Anv:     Lösen:     svenska  english

Laxfiske.nu

Allmänt

Reisaelva i Nord Troms rinner genom en av Norges mest natursköna dalgångar. Den är ca 20 mil lång och har sina källflöden från Raisjavri. På sin väg ner mot havet rinner älven bitvis genom rena canyon landskap, som vid Imofossen en sträcka på ca 3 km. Där är dalgången väldigt smal och bergväggarna ca 70 m höga med flera natursköna forsar efter sina bergsväggar. Den största och mest kända är Mollisfossen med en höjd på ca 270 m, varav ca 140 m faller helt fritt. Det området ligger i Reisa nationalpark. Reisaelva är laxförande ca 8 mil, från havet till Imoforsen.

Härlig dalgång med bäckar som rinner ner från bergen jäms med älven.
Härlig dalgång med bäckar som rinner ner från bergen jäms med älven.

Fisket

Här får fiskaren i lugn och ro, fiska sin pole i väntan på hugget.
Här får fiskaren i lugn och ro, fiska sin pole i väntan på hugget.

Fisket är indelat i 19 fiskezoner. zone 1 startar vid fjordmynningen och det går bilväg längs båda sidor av älven, upp till zone 10, ca 47 km upp och det är lätttillgängligt.

Den nedre delen är stor och lugnflytande, men längre upp finns det mellan de stridare partierna, långa fina lugnflytande sträckor med djuphålor för fisken att stoppa på. Det är idealiskt för flugfiske och de flesta här fiskar med fluga.

Från zon 10 till 19, de resterande 33 km är det vandring som gäller på traktorstigar jäms älven upp till Imofossen. Uppe vid canyondalgången finns stigar mellan fjällhyllorna för dem som saknar svindel och vill fiska där. Här är älven mer strid och vildmarkskänslan stor.

Mera om fisket

Största lax som fångats i Reisaelva vägde 32 kg och det tas årligen lax runt 20 kg. Det är även gott om havsöring och havsröding.

Här är laxar över 80 cm eller 5 kg fredade, man vill med detta säkerställa en genetisk bas av storlax för fortsatt reproduktion och utökad laxstam. Bra fiske efter havsröding och havsöring.

Se även länk i menyn till webbcamera över Halti

Stora laxar finns i Reisaelva.
Stora laxar finns i Reisaelva.

 

 • :: Var i landet

  Här i nord Troms rinner Reisaelva.
  Här i nord Troms rinner Reisaelva.

 • :: Länkar

  Egen webbsida fiske Fiskekort beställning webbcamera över Halti

 • :: Fiske säsong

  1 juli -31 augusti.

 • :: Fiskekort

  Internet beställning, se länk i menyn. Touristkontoret i Halti tel 0047-77770550 MAIL. info@halti.no

 • :: Artrikedom

  Lax, havsöring och havsröding.