austkil_ostkilgard.jpg
Anv:     Lösen:     svenska  english

Laxfiske.nu

Lax och havsörings fiske i Uppland

Landskapet Uppland
Landskapet Uppland

Allmänt

Upplands landskap sträcker sig från Skutskär till rikstadshuset i centala Stockholm och här ligger Uppsala län, Stockholms län och Västmanlands län. Här bor ett par miljoner av Sveriges befolkning.

Här finner du en fantastisk skärgård i Roslagens famn och ända in till Stockholms hamn. Landskapet är slätt och vyerna långa. Trots storstädernas brus, finns mycket natur. Hela Roslagen är som en lantlig idyll.

Här finns sjön Mälaren som mynnar ut i Östersjön, på var sida om rikstadshuset och rinner jäms med slottets kant och skapar Stockholms ström. I norra uppland mynnar Dalälven ut i Skutskär och efter norra kusten är det laddat för här ligger Forsmark.

 

Fisket

När laxen går till i Älvkarleby, står laxfiskarna på rad. Foto: Roland Strandell
När laxen går till i Älvkarleby, står laxfiskarna på rad. Foto: Roland Strandell

Här finner vi Älvkarleby fisket på nedre Dalälven, nedanför kraftverket i Älvkarleby. Här är fisket bra och åtskilliga storlaxar och havsöringar finns årligen i fångstrapporterna. Närheten till flera storstäder skapar ett högt fisketryck. Stockholms ström är populärt för många, fisket håller toppklass och fisket är fritt.

Roslagen bjuder på Norrtäljeån och havsörings fiske. Tierp Bjuder på Tämnarån med havsöring och stationär Öring. Skärgården bjuder in till ett fritt kustfiske efter havsöring och alla andra arter. Det finns även många fina Put and Take vatten, där Fyrväpplingen är den mest kända.

 

Här pågår fisket runt riksstadshuset. Foto: Per Edlund
Här pågår fisket runt riksstadshuset. Foto: Per Edlund

Information

Se älvpresentation i menyn och till varje älvpresentation finns i övre menyn guider, camper och boende, eventuellt mer. Missa inte det.