annonser.nu.jpg
Anv:     Lösen:     svenska  english

Laxfiske.nu

Lax och havsörings fiske i Norrbotten

Landskapet Norrbotten
Landskapet Norrbotten

Allmänt

Norrbottens landskap sträcker sig från Torneå till ca 2,5 mil söder om Piteå. Det ligger i Norrbottens län och har bor ca 200,000 av Sveriges befolkning. Happaranda, Luleå och Piteå ligger efter kusten och i inlandet har vi Pajala och Boden.

Här kan du fiska lax norr om polcirkeln samtidigt som midnattssolens milda strålar värmer. Här pågår fisket året runt och under den ljusa och intensiva sommaren, dygnet runt. Det magiska norrskenet upplever du under vinterns spännande isfiske. Här ligger våra nordligaste laxälvar, stora kraftfulla och riktigt vilda, där de forsar fram bland fjäll och skogslandskap.

Det finns flera outbyggda älvar och fisket bedrivs över stora ytor. Detta gör att det är svårt att föra fångst statestik och man kan förmoda att det fångas åtskilligt mer lax en rapporterna gör gällande på en del älvar.

 

Fisket

Här syns Jockfall på Kalixälven i bakrunden.
Här syns Jockfall på Kalixälven i bakrunden.

Vi måste nämna Torneälv med flera stora biflöden som hyser lax. Här har vi fått rapporter från fiskare som helt ostört med örnar, renar och till och med björn efter stränderna fångat åtskilliga storlaxar.

I Norrbotten finns mycket att upptäcka, stora ytor och spännande vatten. Kalix älv med kända Ängesån och Jockfall, Luleälv med den nya laxsträckan och Kaitumälven med spännande poler m.fl. Här fiskar du Lax, Öring och Harr i mängder.

 

Här visas Brendbergs fallet på outbyggda Råneälv.
Här visas Brendbergs fallet på outbyggda Råneälv.

Information

Se älvpresentation i menyn och till varje älvpresentation finns i övre menyn, guider, camper och boende, eventuellt mer. Missa inte det.