annonser.nu.jpg
Anv:     Lösen:     svenska  english

Laxfiske.nu

Lax och havsörings fiske i Mellersta skottland

Mellersta skottland
Mellersta skottland

Allmänt

Mellersta skottland sträcker sig från strax norr om glasgow i söder till en tänkt linje mellan Fort William och Inverness i norr. I väster finns bla Lagavulin och Oban med sin fina Single Malt Whiskey och i öst har vi området spey som ger oss en antydan till att det är här den kända älven rinner. Området är kuperat, bla finns glaciärer, med många fina dalar och vacker natur, och ordet glen som finns i många whiskey sorter här betyder just dalgång. Den som är törstig finner nästan alltid någon liten trevlig Pub där en ale eller wiskey gärna slinker ner.

 

Fisket

Laxen tailad och på väg.
Laxen tailad och på väg.

Fisket i mellersta skottland har anor från långt tillbaka i tiden, det var här som flugfisket startade. Här rinner kända älvar som Riverspey, Riverdee som även icke fiskare i många fall känner till. Alla älvar finns på den östra sidan, från River Findhorn i norr till North Esk i söder. Där i mellan har vi Riverspey som är skottlands näst längsta och förmodligen är en av världens bästa/anrika laxälvar.

 

Riverspey
Riverspey

Information

Se älvpresentation i menyn och till varje älvpresentation finns i övre menyn guider, camper och boende, eventuellt mer. Missa inte det.