austkil_ostkilgard.jpg
Anv:     Lösen:     svenska  english

Laxfiske.nu

Allmänt

Ångermanälven är en utbyggd storälv med ett stort Kortfiskeområde som heter Övre Ångermanälvens KFO. Området är ca 6 mil långt och sträcker sig från Volgsjöns fiskevårdsområdes gräns söder om Vilhelmina till gränsen mot Noretbyarnas FVO söder om Åsele. I stort sett hela sträckan upplåts för sportfiske utom kortare partier som invid kraftverksdammen.

Hela älven är lättillgänglig eftersom väg 90 följer älven längs den norra stranden och det även går en bilväg bitvis på den södra sidan.

Tony Ekholm från Avesta med en fin lax 8,9kg. Foto:Olle Sundström
Tony Ekholm från Avesta med en fin lax 8,9kg. Foto:Olle Sundström

Fisket

Olle Sundström med havsöring vikt 5.7kg.
Olle Sundström med havsöring vikt 5.7kg.

När det gäller fisket i ångermanälven är i första hand på Nipstadsfisket som du kan få lax. Här fångas mer lax än på de flesta ställen i landet. Fisket är reglerat och bokning av fiskekort är nödvändigt för att vara säker på en plats.

Sollefteå fvo sträcker sig ca. 10 km nedströms efter kraftverket i Sollefteå. Möjligheter till fiske efter lax och havsöring finns längs hela denna älvsträcka.

Mera om fisket

 

 • :: Var i landet

  Här är ångemanlandälven
  Här är ångemanlandälven

 • :: Länkar

  Nipstadsfisket

 • :: Fiskekort

  Nipstadsfisket, fiskekort beställs via deras hemsida, se länkar nedan. Övrigt fiske, Fiskekort säljs av Vilhelmina och Åsele turistbyråer, Åsele camping och Meselefors vandrarhem.

 • :: Artrikedom

  Älven har en fin stam av lax och havsöring.