annonser.nu.jpg
Anv:     Lösen:     svenska  english

Laxfiske.nu

Allmänt

Bondalselva i Örsta kommun på Sunnmöre är en populär smålaxälv som är laxförande ca 1 mil. Sina källflöden får den från söder och väst över mot Voldsfjorden/Austefjorden och trakterna runt Volda kommun. Högsta bergstopp i nederbördsområdet är Skårasalen som är 1542 m över havet. Bondalselva mynnar ut i Hjörundfjorden vid Saebö.

En bild från Bonndalselvas mynning. foto Per i Vråa,
En bild från Bonndalselvas mynning. foto Per i Vråa,

Fisket

Bondalselva är normalt en av de bättre smålax älvarna i regionen. Men den har haft en svacka några år med klena fångster. Bondalselva är som många andra små älvar väldigt beroende av god vattenföring och säkraste tiden är i slutet av juni då älven fylls av smältvatten från fjällen. På de nedersta sträckorna zon 1 och 2 ca 700 m från mynningen och upp, är det endast tillåtet med flugfiske. Den mesta laxen fångas på de nedertsta 5 km, det finns även havsöring. Riksväg 655 går jäms med Bondalselva.

Mera om fisket

Bondalselva är uppdelad i 3 fiskezoner zon 1 ca 300 m säljes 6 timmars kort och är endast för flugfiske zon 2 ca 400 m säljes 3 timmars kort och är endast för flugfiske zon 3 är övriga älvsträckningen i fiskeområdet och här tillåts spinn-, mete- och flugfiske Rekordlax i älven 16,5 kg

 

 • :: Var i landet

  Här i Örsta kommun på Sunnmöre rinner Bondalselva.
  Här i Örsta kommun på Sunnmöre rinner Bondalselva.

 • :: Länkar


 • :: Fiske säsong

  15 juni - 31 augusti Fredat kl 24,00-06,00 och på söndagar 10,00-14,00 ( detta för att ge fisken frid )

 • :: Fiskekort

  Sone 1, 100nkr 6 timmar. Sone 2, 60nkr -80nkr 3-4 timmar. Max 2 lax per fiskekort.

 • :: Artrikedom

  Lax och havsöring,