Laxfiske.nu - Flugbindning av lax och havsörings flugor - White Silver Zonker
:: Fiskemeny
:: Forum
:: Övrigt

:: Bindningsbeskrivning för laxflugan White Silver Zonker
Veckans fluga heter WhiteSilverZonker och är en mycket enkel men effektiv fluga för vårfiske efter Havsöring. Färgsättningen på dessa Zonkers går att variera mycket från ljusa solvädersflugor till mörkare varianter för kallt vatten och trög vårfisk. Dessa Zonkertuber skall fiskas med löst hängande krok och genom att byta färgen på styrslangen kan man lätt ändra hela färgintrycket av flugan.

Material för flugan
 • ½" koppartub med lite längre innertub.
 • Tinselfläta i Pearl eller silver.
 • Kaninzonkerremsa i vitt/grizzly.
 • Holografisk silverdubbing eller EP Sparkle Brush.
 • Epoxyögon i röd nyans.
 • Epoxylim eller liknande


 • Tillbaka
  Pär Palm, ppSalmonflies.

  Steg. 1
  Beskrivning:Börja med att bygga upp övergången mellan innerslangen och koppartuben med hjälp av bindtråden, gå sedan bak med bindtråden och bind in tinselflätan. Linda fram bindtråden till ca 3 mm kvar av koppartuben och följ efter med täta varv av tinselflätan, lås med bindtråden och klipp av.
  Material:Koppartub, tinsel samt bindtråd.

  Steg. 2
  Beskrivning:Bind en Zonkerremsa av Kaninskinn, helst med svarta tvärränder(Grizzly). Zonkervingen skall vara 3-7cm lång och inbindnoingen skall börja upp på koppartuben och avslutas nere på plasttuben.
  Tips:För att få bra gång i vattnet med zonkervingen skall den klippas så att den är bredast framtill och sedan avsmalnande baktill, en bra liknelse kan vara att klippa remsan så den får formen av en golfpegg.
  Material:Kaninzonkerremsa, bindtråd.

  Steg. 3
  Beskrivning:Bind en ett "hackel" av Sparkle Brush eller gör en dubbingloop och linda i 2-4 täta varv med start precis vid inbindningen av zinkervingen och sedan ner på den smala plasttuben. Se till att stryka varje varv bakåt så att alla flashstrån lägger sej bakåt.
  Material:Holografisk silverdubbing eller EP Sparkle Brush och bindtråd.

  Steg. 4
  Beskrivning:Lacka huvudet, de främsta 5-7mm, med epoxylim och limma samtidigt dit ögon på var sida om flugan. Gör lackningen i två steg om det behövs.
  Tips:Precis innan limmet skall stelna går det ganska lätt att forma till önskad form med hjälp av fingrarna och mellanlägg av bakplåtspapper.
  Material:Epoxyögon, epoxylim lack.

  Steg. 5
  Beskrivning:När limmet torkat är det bara att klippa till hacklet i önskad form.
  Material:

  Tillbaka