Laxfiske.nu - Flugbindning av lax och havsörings flugor - Silver Wilkinsson
:: Fiskemeny
:: Forum
:: Övrigt

:: Bindningsbeskrivning för laxflugan Silver Wilkinsson
Silver Wilkinsson är en klassiker i modern tappning! En verklig favorit för vårens blänkare men även för Lax i klara älvar tidigt på säsongen samt för Steelhead. Binder den både på tub, som i detta utförande, samt på silverfärgad krok. Flugan fiskas med löst hängande trekrok som har en lös styrslang som förhindrar att kroken går i fel vinkel bakom flugan. Tubslangen kan lätt bytas från fuchsia till svart och på så sätt ändras flugans helhetsintryck snabbt.

Material för flugan
 • Svart tubslang och fl. fuchsia styrslang(tubslang).
 • Vit bindtråd.
 • Holo. blå syntethackel.
 • Silverfärgad kona.
 • Ljusblå dubbing.
 • Light Blue mirageflash.
 • Vit och isblå Isbjörn.
 • Fl Fuchsia och svart Tempelhund eller Räv.
 • Angelhair i isblå, fuchsia och holo. silver.
 • Speyhackel i blått och fl. fuchsia.
 • JC-fjädrar.


 • Tillbaka
  Pär Palm, ppSalmonflies.

  Steg. 1
  Beskrivning:Börja med att trä på silverkonan på den svarta tubslangen och lämna ca 10mm av tuben bakom konan. varm tubslangen i bakkant så en kant bildas.
  Material:Tubslang och kona.

  Steg. 2
  Beskrivning:Bind in syntethacklet och linda det, dubblerat, ca 2-3varv längst bak på tuben mot kanten. Lås hacklet med bindtråden och klipp av även bindtråden. Lås knuten med en droppe lim/lack och för sedan konan bakåt så att inbindningen döljs och allt syntethackel pressas bakåt.
  Material:Blått syntethackel.

  Steg. 3
  Beskrivning:Dubba bindtråden löst med lite dubbing och bygg upp en liten kula precis framför konan, ca 2-3 korslindade varv räcker. Borsta ut dubbing kraftigt så det skapas en bra volym. Bind in 3-5 flashstrån på mitten, vik alla bakåt och trimma sedan till längderna. Hälften skall nå ungefär 1-2cm bakom konan och övriga fördelas i längd så den längsta blir lika lång som vingens totallängd.
  Material:Ljusblå dubbing och flashstrån.

  Steg. 4
  Beskrivning:Bind en det vita Isbjörnshåret underst, längden skall vara ca 50% av vingens totallängd. Bind in lite holo. silver Angelhair, på mitten och vik sedan alla strån bakåt, trimma längden på angelhairen så en bra tapering uppstår. Ovanpå angelhairen binds nu det isblå Isbjörnshåret in, Även denna hårbunt binds in bakåt, lite bredare än den vita och ca 1-3cm längre.
  Material:Isbjörnshår och silver angelhair.

  Steg. 5
  Beskrivning:Bind in ytterliggare lite angelhair, denna gång i isblå färg, på samma sätt som mellan hårbuntarna. Bind nu in ett fl. fuchsoia färgat speyhackel (fasan) i spetsen och linda det dubblerat 2-3varv över inbindningen av hårbuntarna. Bind ner hacklet på sidorna och klipp bort resterande fibrer så att inga hackelfibrer finns kvar på tubens ovansida.
  Material:Angelhair och speyhackel.

  Steg. 6
  Beskrivning:Bind in en hårbunt av fl. fuchsia färgat tempelhundshår, bakåt, brett över tuben så att det täcker minst halva tubens omkrets. Denna hårbunt skall vara ca 1-3cm längre än den undre och nu skall vingen ha ca 90% av dess tilltänkta volym. Ytterliggare en omgång angelhair, fuchsia, binds in på samma sätt som de tidigare. Ovanpå inbindningen av hårbunten binds det blå speyhacklet (Fasan) in i spetsen och lindas dubblerat 2 varv. Bind ner hacklet på sidorna och klipp bort alla hackelfibrer på tubens ovansida.
  Material:Tempelhundshår, sngelhair samt speyhackel.

  Steg. 7
  Beskrivning:Som avslutning på vingen binds en mycket tunn sektion av svart Tempelhundshår in. Denna hårbunt binds in framåt och viks sedan bakåt och binds ner brett, bredare än alla underliggande hårbuntar. Den svarta hårbunten skall vara 1-3cm längre än den undre och avsmalna ut i intet. Bind sidor av JC-fjädrar och lacka huvudet i svart, blått eller fuchsia.
  Material:Svart tempelhundshår och JC-fjäder.

  Steg. 8
  Beskrivning:Japp, då är det bara ut och fiska då ;).
  Material:

  Tillbaka