Laxfiske.nu - Flugbindning av lax och havsörings flugor - ppShrimp Orange
:: Fiskemeny
:: Forum
:: Övrigt

:: Bindningsbeskrivning för laxflugan ppShrimp Orange
Räkflugor är väldigt populära och fiskar väldigt bra på låg älv samt på hösten. Denna fluga, ppShrimp, är min egen kreation och jag binder den i lite olika färgvarianter både på tub och krok.

Material för flugan
 • Svart alt. silverkrok eller färgad tubslang
 • Vit bindtråd
 • Rött garn
 • Orange Speyhackel
 • Orange Polarchenille
 • Dubbing i Peacock alt. Copper Fire
 • Svart strutshackel
 • Orange tippet
 • Orangefärgad guldfasanfjäder (kroppsskinn)


 • Tillbaka
  Pär Palm, ppSalmonflies.

  Steg. 1
  Beskrivning:Börja med att fylla ut mellanrummet mellan krokarna med rött garn, bind in garnet vid krokspetsarna och linda 4-6varv bakåt och kom upp, fram, tillbaka mellan krokarna. Detta skall vara som en butt samt ge stöd och hacklet så det inte faller av kroken.
  Material:Rött garn och bindtråd.

  Steg. 2
  Beskrivning:Bind in det orange speyhacklet, i toppen, och linda det dubblerat 2-4varv. Bind nu in den orange polarchenillen och linda den 2 varv direkt framför speyhacklet. Lås med bindtråden, klipp av alla lösa ändar och borsta hacklet och polarchenillen så det får lite volym.
  Material:Speyhackel och polarchenill.

  Steg. 3
  Beskrivning:Dubba tråden löst med mycket dubbing och korslinda bindtråden till ca 4mm bakom ögat. Försök tapera kroppen så den blir lite tjockare framtill. Borsta kroppen får att få extra volym.
  Tips:Då denna fluga inte har någon ribb är det viktigt att bindtråden/dubbingen korslindas för att bli stark.
  Material:Dubbing

  Steg. 4
  Beskrivning:Bind in tippetfjädern, liggandes platt mot kroppen, så den får formen av ett tak över flugan. Tippetvingen skall nå ungefär till mitten av fibrerna på speyhacklet. Hacklet består av strutsfjädrar som klipps bort från stammen och binds in som "falskt hackel", alltså de fördelas jämnt på kroken undersida så det får formen av ett fronthackel. Längden på dessa strutsfibrer skall vara något längre än de längsta fibrerna av speyhacklet. Var noga med att klippa bort alla rester framför bindtråden så det går att forma ett snyggt huvud. Som avslutning binds kroppsfjädern av guldfasan in, på samma sätt som tippetfjädern, men denna skall endast nå lika långt bak som kroppen på flugan. Avsluta med att lacka ett snyggt huvud.
  Tips:Att binda in tippet- och kroppsfjädrar från Guldfasan är alltid svårt, särskilt om man har fel längd på fjädrarna. Längden på fjädern måste anpassas så att den tjockare stammen hamnar vid inbindningen/bindtråden. Då kan man med hjälp av en tång platta ihop fjäderstammen och därmed få den att ligga platt över kroppen och ej tvinna sej.
  Material:Tippetfjäder, strutshackel och guldfasan.

  Steg. 5
  Beskrivning:Ut och provfiska! Ser din fluga ut som den ut som den här?
  Material:Fiskeutrustning ;)

  Tillbaka