annonser.nu.jpg
Anv:     Lösen:     svenska  english

Laxfiske.nu

Lax och havsörings fiske i Östergötland

Landskapet Östergötland
Landskapet Östergötland

Allmänt

Östergötlands landskap sträcker sig från Nävekvarn ca 1,5 mil söder om Nyköping till Valdemarsvik. Här bor ca 450,000 av Sveriges befolkning och det tillhör Östergötlands län. Här ligger Norrköping, Söderköping och Valdemarsvik efter kusten och i inlandet ligger Linköping, Mantorp och vid Vätterns strand Motala.

Östergötland är ett av Sveriges sjötätaste områden och här rinner Götakanal från Vättern genom Linköping, Norrköping och Söderköping, innan den mynnar ut i Östersjön vid Mem. Här finns en storslagen natur. Med kuperade kulturlandskap och bördiga slätter.

Mellan Linköping och Vimmerby ligger Stångådalen, med Stångån rinnande vid grottor och raviner. Skärgården är vacker orörd och full med öar. Naturen lockar till friluftsliv av alla de slag. Här finns Vättern och här ligger djurparken Kolmården. Här kan du besöka medeltida kloster eller vandra på städernas torg.

 

Fisket

Motala ström i Norrköping
Motala ström i Norrköping

Här fiskas det i Motalaström, men låt inte namnet förleda dig, strömmen ligger i centrala Norrköping. Lax- och havsöringsfisket tillhör ett av landets bättre och fisken blir stor.

Här finns Vättern med lax och röding. Stora laxar tagna från strandkanten har rapporterats. Östgötska skärgården bjuder på havsöringsfiske, från kobbar och skär. Det finns även flera bra Put and Take vatten.

 

Här drillas fisk efter Norrköpings kajer.
Här drillas fisk efter Norrköpings kajer.

Information

Se övriga i älvpresentationen i menyn och till varje älvpresentation finns i övre menyn, guider, camper och boende, eventuellt mera. Missa inte det.