annonser.nu.jpg
Anv:     Lösen:     svenska  english

Laxfiske.nu

Lax och havsörings fiske i Bohuslän

Landskapet Bohuslän
Landskapet Bohuslän

Allmänt

Bohusläns landskap sträcker sig från söder mellan Torslanda och Aredal i Sandvik till gränsen mot Norge strax norr om Strömstad och den tillhör Västra götalands län. Här bor ca 200,000 människor och här ligger Strömstad, Smögen, Lysekil, Munkedal, Uddevalla, Kungälv och Torslanda, m.fl. efter kusten.

Kusten är underbart kuperad med klippor och skär och utanför glimrar Skagerak. Många reser hit sommartid för att få njuta av de gamla fiskesamhällena, bada från klippor, dyka, paddla bland skär och njuta av havets atmosfär.

I inlandet finns ett stort glesbefolkat naturområde öster om Bullaresjön, Kynnefjäll. Här finns kanotleder, vandringsleder, sjöar och mycket annat att upptäcka.

 

Fisket

Flugfiskare i Örekilsälven. Foto: Örekils fiskevård.
Flugfiskare i Örekilsälven. Foto: Örekils fiskevård.

Här i bohuslän ligger Örekilsälven i Munkedal och här fiskas det Atlantlax. Älven är trevlig och det tas en hel del lax och havsöring. Kusten bjuder på ett trevligt fiske efter havsöring och havets alla andra läckerheter från klippor och skär.

Flugfiskare har upptäckt tjusningen med att drilla makrill på fluga. I inlandet finns Bullaresjöarna som är källflöden till norska Enningsdalselva och här finns en liten ström mellan sjöarna där lax visat sig vid gynnsam vattenföring.

 

Jan Dippe med Örekilslax tagen 040701. Foto: Örekils fiskevård.
Jan Dippe med Örekilslax tagen 040701. Foto: Örekils fiskevård.

Information

Se övriga lax och havsörings älvar och åar i menyn och till varje älv och å presentation finns i övre menyn, guider, camper och boende, eventuellt mera. Missa inte det.