austkil_ostkilgard.jpg
Anv:     Lösen:     svenska  english

Laxfiske.nu

Allmänt

Drammenelva som ligger ca 4 mil sydväst om Oslo i Drammen. Det är en stor bred älv som är ca 4,5 mil lång och laxförande ca 3 mil, från fjorden till ca 3 km ovanför Hokksund centrum. Den tillhör en av Norges topp tio älvar i antal lax per säsong. Stora laxar tas varje år och fiskar runt 10 kg tillhör vanligheten.

Lax 12 kg tagen på röd zon 17/6-04
Lax 12 kg tagen på röd zon 17/6-04

Fisket

Storfångst från Drammen, laxen väger 14,5 kg
Storfångst från Drammen, laxen väger 14,5 kg

Med stora årliga utsättningar av både lax och havsöring bäddar det för ett gott laxfiske, Östsiden Jäger och Fiskerförening disponerar den största delen av fisket i Drammenselva och kort säljs till allmänheten. För att få fiska på den populäraste sträckan fossen måste man delta i det dagliga lotteriet som sker vid laksehytta vid Hellefossen, lottningen börjar kl 19, fisket Startar kl 21.

Nedanför Hellefossen vid hokksund är älven delad i fyra zoner, Fossen, röd, gul, blå Zon. Röd zon är en djuphåla med bakströmmar passar bäst för spinnfiske, Gul zon från nedre Eiker till Hokksund bro är en lugnflytande sträcka. Blå zon från Hokksund till Hellefossen har bra fart på vattnet och lämpar sig utmärkt för flugfiske.

Mera om fisket

Spinnfiskare som provar från muren.
Spinnfiskare som provar från muren.

 

 • :: Var i landet

  Här ligger Drammens elva
  Här ligger Drammens elva

 • :: Länkar

  Östsidans Jägare- och fiskeförening, Egna webbsida.

 • :: Fiske säsong

  25 maj -30 sept-2012

 • :: Fiskekort

  Fisket är indelat i zoner och priser varierar per zon från 300 nkr till 400nkr per dygn + 100 nkr i pant. se även lokal webbsida i menyn.

 • :: Artrikedom

  Lax och havsöring,