annonser.nu.jpg
Anv:     Lösen:     svenska  english

Laxfiske.nu

Allmänt

Harmångersån ligger i norra Hälsingland och har sina källflöden från Storsjön som i sin tur har tillflöden från flera sjösytem i regionen. Ån rinner från Nordanå ner mot Harmånger till Kyrksjön för att sedan gå genom till Sörsjön och Norrsjön. Därifrån rinner den sedan fritt vidare ut i havet vid Strömsbruk.

Fiskare som provar fisket i Hermångeån.
Fiskare som provar fisket i Hermångeån.

Fisket

Fint strömparti som är utmärkt för flugfiske.
Fint strömparti som är utmärkt för flugfiske.

Det storslagna havsöringsfisket i Harmångersån sker nedanför skyddszonen vid Hammarbron i Strömsbruk. Ån är lättframkomlig och håller ett bra bestånd av havsöring. Fisket startar som regel i påsk och fortgår fram till midsommar. Ån är trevlig och håller fina strömpartier för spinn och flugfiske. Sträckan är kort ca 1 km. Det är relativt vadarvänligt på flera ställen. Det är endast tillåtet med spinn och flugfiske, all typ av agn är förbjudet.

Mera om fisket

Harmångers fiskeområde är stort och här finns det mesta i fiskeväg. Förutom havsöringsfisket i Strömsbruk, kan man även fiska havsöring, öring och harr på övre Harmångersån och det finns tillgång till 'put and take sjöar', åar, och tjärnar som håller öring, harr och regnbåge.

Till övre Harmångersån och andra åar och sjöar i Harmångers fiskeområde finns, Harmångerskortet dagkort 50 kr vecka 100kr årskort 150 kr.

 

 • :: Var i landet

  Här i Strömsbruk rinner Harmångersån ut i Havet.
  Här i Strömsbruk rinner Harmångersån ut i Havet.

 • :: Länkar

  Egen lokal webbsida

 • :: Fiske säsong

  Från påsk till 1/9

 • :: Fiskekort

  Havsöring Strömsbruk dag 70 kr barn under 15år i sällskap med målsman 35 kr årskort 700 kr. Harmånger: Värdshuset tel 0652-301 30. Strömsbruk Kustleden Turism Harmångersvägen 2 Strömsbruk tel 0650-74 00 30 Åke Eriksson Bergstigen 24 Stocka tel 0650-74 12 06 070-640 21 09

 • :: Artrikedom

  Havsöring, Öring, Harr, mm.