annonser.nu.jpg
Anv:     Lösen:     svenska  english

Laxfiske.nu

Allmänt

Bjerkreimselva i Rogaland är laxförande med biälvar ca 5,4 mil. Det är en stor och bred älv som är en av Norges bättre laxälvar, återfinns oftast på 10 i topp listan över de fångstrikaste älvarna. Den rinner genom en vacker och djurrik dalgång.

Håfreist-åna Vikesdal Fotograf© Bjerkreim elveeigarlag Bjørn Svela
Håfreist-åna Vikesdal Fotograf© Bjerkreim elveeigarlag Bjørn Svela

Fisket

foto Per i vråa
foto Per i vråa

Bjerkreims älvägar förening organiserar och förvaltar de flesta fiskesträckorna på älven och man driver även ett eget kläckeri för att värna om laxens återväxt. En stor del av förtjänsten på fiskekorts försäljningen går tillbaks till fisket, genom olika arbeten med att främja fisket. Bjerkreim JFF arrangerar varje år fiskefestival i samarbete med älvägarna 3dje lördagen i augusti.

Mera om fisket

I Bjerkreimselva har man tänkt på de Handicapade och ordnat med anpassad fiskeplats. Den finns vid rastplatsen på Gjedlakleivå vid väg E39 vid Bjerkreim. Snittstorleken på laxen är ca 2,5 kg, havsöringens snitt vikt är ca 1 kg, älven är klar med en grönaktig nyans, ett stort kalknings projekt är i gång sedan 1996. Det är relativt lätt tillgängligt då E39 korsar älven vid Bjerkreim och går jäms älven upp till vikeså.

foto från gjedlakleiva Fotograf© Bjerkreim elveeigarlag Bjørn Svela
foto från gjedlakleiva Fotograf© Bjerkreim elveeigarlag Bjørn Svela

 

 • :: Var i landet

  Här ligger Bjerkreimselva
  Här ligger Bjerkreimselva

 • :: Länkar

  Bjerkreims älvägares egna webbsida

 • :: Fiske säsong

  15juni-20sept

 • :: Fiskekort

  Statoil macken i vikeså, mfl Säljes per sone 1-2-3 sone 5-6 Dygn 180 kr veckokort 900kr zon 4 dygn 50kr Deposition på 200kr tillkommer som återfås vid återlämnade av fångstrapporteringskort, gäller alla zoner

 • :: Artrikedom

  Lax och havsöring,