Laxfiske.nu - Fiskeforum - Havsöringfiske i Lofoten..
:: Fiskeinformation
:: Forum
:: Övrigt

Laxfiske.nu's forum
  Sök   Nya ämnen 
Havsöringfiske i Lofoten..
      Forum Index -> Fisket i Norge
Författare Meddelande
big_chife


Meddelanden: 18

2005-08-13 18:04:05     Rubrik: Havsöringfiske i Lofoten..

Hej...

Vil tipsa om ett bbra stelle att fiska havsöring i Lofoten.. 29 stk över kilot på 5 turer, var 17 stk var över 2 kilo. Ca 40 stk på 0,8 till 1 kilo. Största var på 3,2 kilo. Hadde fisk baki hela tiden.

Offeröya utenför Gravdal, mot Napp. det är en tidevatens-straum, så man fiskar efter tidevatnet. Man flyttar sig dit där tidevatnet trykker mot land. Just når vattnet vänder är det en jävla vakaktivitet, men man får inget. Bästa är en timme efter att det har vändt, tils en timme före det vänder igjen.

Där är inga fiskekort. och lätt att komma til med bil.

Vadera är ett måste där, där är lång-grundt (låttvadat). Flugaspö fiskar mest, gröna/blå fluger (stor fluga, större fisk. tub 1" bäst). Fluglina, flyt med sinktip. Kasta långt ut 90grader på straumen, strima från 45 grader. Det går att överhandskasta överalt, men en del stellen måste man kunna väksla riktnig och från under til överhandskast under ett bakdrag( dra bak under sen byta rikning och sjuta ut med överhåndskast).

Fart på fluga är kansjke det viktigste där. Om öringen är och stöttar baki flugan är det bara att öka farten, då huger den igjen.

Skitt fiske.

Fråga om ni vil veta mer!!!
Till toppen
Dan


Meddelanden: 114

2005-08-13 22:27:05     Rubrik: Sv: Havsöringfiske i Lofoten..

Härligt big_chife
Sånt vill vi se mer av, när fiskare bjuder till och tipsar om sina smultron ställen. hs Dan
Till toppen
 
        Forum Index -> Fisket i Norge