Laxfiske.nu - Fiskeforum - Lögdeälven
:: Fiskeinformation
:: Forum
:: Övrigt

Laxfiske.nu's forum
  Sök   Nya ämnen 
Lögdeälven
      Forum Index -> Fiske i Sverige
Författare Meddelande
Voller



Meddelanden: 8

2008-06-25 14:15:06     Rubrik: Lögdeälven

Någon som har rapport från Lögdeälven??
Till toppen
junselejörgen


Meddelanden: 11

2008-06-26 07:31:07     Rubrik: Sv: Lögdeälven

Hej !

Just nu är det lite vatten!!Visst visa partier är helt klart fiskbara!!Inte speciellt mycket folk just nu som fiskar!!Racet var juli liksom vecka 21-23!!
Men snart kommer öringen......

Kan ju funka med flytlina och lite mindre flugor!!

Skitfiske på dig....
Till toppen
Voller



Meddelanden: 8

2008-07-03 15:16:43     Rubrik: Sv: Lögdeälven

Racet??? gick det upp en lax då??
Lögdeälven håller på att ha gjort sitt om man inte tar och försöker förstå att en fiskevårdsförening måste lägga ner både lite pengar och engagemang om man skall få folk att återvända.
Bilvägar som går att köra på och skyltar vart ev bilvägar finns etc etc mm mm, det går inte bara att höja fiskkort och hoppas att en bild på en lax från Lögde i någon form av media skall få folk att återvända.
Se bara på denna sida bilder från lögdefiske från -70 -80 talet.
Lögdeälvens fiskevårdsförening kanske skulle ha en egen sida med rapporter, bilder
Till toppen
lögdefiskare



Meddelanden: 3

2008-07-07 20:22:58     Rubrik: Sv: Lögdeälven

Håller fullt med tidigare insändare.Älven är helt klart överskattad på grund av de lokala skribenter som måste ha några artiklar att sälja till sveriges fisketidningar. I år det tagits ca 30-40 st laxar och räkna det till antalet fiskare och timmar som lagts efter älven så förstår nog de flesta hur dåligt det är.Har träffat många som åkt långt i tron att det är en laxälv dom kommer till i juli .För de laxar som tas efter midsommar är lätträknade slumpfiskar.och när det gäller öringen så har de börjat liknade tusenbröder,ej i antalet utan fiskar över 1kg blir allt mer ovanlig och slåttansbörtingen finns den överhuvudtaget kvar????
Till toppen
perre


Meddelanden: 15

2008-07-30 12:19:42     Rubrik: Sv: Lögdeälven

Ska upp i nästa vecka och undrar om det kan vara värt att ta en tripp till lögde. Börtingen brukar ju komma i slutet av Juli och laxen i börja av augusti om jag inte missuppfattat något.

Vad jag förstått är det många som är besvikna på älven, men har också hört att det ska vara ett bra år i år med drivgarnsförbudet mm.

Någon som varit där nyligen? Hur är det med vatten?

/P
Till toppen
Sallö



Meddelanden: 2

2008-08-22 17:05:21     Rubrik: Sv: Lögdeälven

lögdefiskare wrote:
.och när det gäller öringen så har de börjat liknade tusenbröder,ej i antalet utan fiskar över 1kg blir allt mer ovanlig och slåttansbörtingen finns den överhuvudtaget kvar????  


Vet inte hur mycket öring du fiskar men personligen tycker jag att denna säsongen hör till de bättre på senare år.Framför allt så är det större fisk i år sett till föregående säsong,vet om 3 fiskar kring 7kg,ett antal mellan 2,5-4kg.Känns som om du inte har riktig koll på läget vad gäller H-Ö fisket men vad gäller laxfisket så håller jag med.
Till toppen
 
        Forum Index -> Fiske i Sverige