Laxfiske.nu - Fiskeforum - En liten laxälv
:: Fiskeinformation
:: Forum
:: Övrigt

Laxfiske.nu's forum
  Sök   Nya ämnen 
En liten laxälv
      Forum Index -> Fisket i Norge
Författare Meddelande
Boyscout



Meddelanden: 3

2007-01-30 11:29:47     Rubrik: En liten laxälv

Hej!

Min bror och jag letar efter en älv nära Trondheim eller Bergen för att fiska lax i sommar. Det får gärna vara en smålaxsälv... veckokort som inte kostar mer än 1000 NOK, och med möjlighet att vandra längs älven och bo i tält.

har ni några tips? Vi har tittat på Skauga och Steindalselva, alternativt Stordalselva. Orkla är för dyrt..

Till toppen
Dan


Meddelanden: 114

2007-02-07 23:40:25     Rubrik: Sv: En liten laxälv

hej
I Norge finns inte allemansrätten som i Sverige och det innebär att man måste fråga markägaren för att tälta. Men de finns en del campingar med egna sträckor som man då kan tälta vid och vandra omkring. Småälvarna du nämt vet jag inte hur prisbilden ser ut, men en del småälvar kan vara rätt dyra. hs Danne
Till toppen
Boyscout



Meddelanden: 3

2007-02-13 13:35:53     Rubrik: Sv: En liten laxälv

Enligt följande hemsida så finns Allemansrätten och man får bo i tält i två nätter utan att behöva be om lov från markägaren... stämmer inte det??

http://www.aktivioslo.no/telting-lover-tips.php

"Allemannsretten gir oss rett til å telte to netter i utmark uten tillatelse og uten å betale."
Till toppen
Kim_B


Meddelanden: 13

2007-03-04 09:45:26     Rubrik: Sv: En liten laxälv

Runt bergen ligger priserna generellt högre än runt trondheim. Inte helt lätt att hitta ett veckokort för 1000kr för laxfiske, oavsett var i norge du vill fiska.
Kom också ihåg att bara för att det är tillåtet att tälta i naturen så innebär inte det att det är speciellt populärt. Ta in på en laxcamping och slå upp tältet där istället, så får du tillgång till dricksvatten och dusch. Orsaken är att det rör sig så mycket folk längs älvarna dygnet runt att folk uppfattar tältare som ockupanter av fina ställen. Tänk också på att du sällan får tillång till mer än nån enstaka pool för det pris du är ute efter. Det är alltså inte möjligt att vandra flera mil längs nån älv och fiska. Är det den typen av fiske du är ute efter måste du söka dig till finnmark, dvs långt norrut.
Till toppen
Storfeskarn



Meddelanden: 2

2007-03-23 10:45:26     Rubrik: Sv: En liten laxälv

Hej, Sök dej till en älv som heter Folda. Kolla kartan så hittar du folda fjorden. I älven finns det havsröding en massa havsöring och en hel del svårlurade laxar ( beroende på vattnet) 100/dyngn. Där finns det plats för tält om du vill. Du får ena sidan av älven för 100kr och kan vandra vart du vill. Jag lämnar en senare post med änken till hemsidan.

Tight lines
Till toppen
 
        Forum Index -> Fisket i Norge