Laxfiske.nu - Fiskeforum - Sv: Hur förbättrar man det Svenska laxfisket, är det fel med stödutsättningar?
:: Fiskeinformation
:: Forum
:: Övrigt

Laxfiske.nu's forum
  Sök   Nya ämnen 
Hur förbättrar man det Svenska laxfisket, är det fel med stödutsättningar?
      Forum Index -> Fiske i Sverige Nästa sida: Föregående  1 , 2
Författare Meddelande
västvis


Meddelanden: 3045

2011-03-28 16:52:36     Rubrik: Sv: Hur förbättrar man det Svenska laxfisket, är det fel med stödutsättningar?

De sista åren har det märkts en förbättring i Västkuståarna. I Halland där jag själv bor så är det vad jag vet Lagan som stödutsätter laxsmolt. I mitt eget hemmavatten Viskan så har det gjorts en hel del fiskvårdsprojekt i olika delar av ån och dess tillflöden. På Kullagårdssträckan + Åsbro så har fisket stängs den sista augusti, de 2 senaste åren med hänsyn till att få mer lekfisk. I år så bedrivs fisket till 15 september och alla honor under denna månad skall återutsättas. Vi på Västkusten drabbas inte av samma fiske i havet, som dem i Östersjön, där många nationer bedriver fiske efter lax. Mer om detta kan läsas i artiklarna om den "siste laxfiskaren", i tidningar eller på olika forum för fiske.
Men visst är det skrämmande vad som händer i Östersjön och alla älvar. Det som retar mig mest är att det är ingen som tar tag i problemet, utan de blir bara en massa snack. Nä nu är det på tiden att Fiskeriverket agerar och sätter sig med alla parter och lägger en plan hur man skall gå till handling med.
För nu är det AKUT ATT HANDLA! KOM TILL SKOTT FISKERIVERKET!
Till toppen
Dan


Meddelanden: 114

2011-04-01 09:44:45     Rubrik: Sv: Hur förbättrar man det Svenska laxfisket, är det fel med stödutsättningar?

Nu börjar det hända saker, mer sådana projekt vill vi se, synd bara att det alltid måste till ideella krafter.

Projekt Rädda Laxen har startats i Kågeälvens nedre fiskevårds område. Det tycker vi är utmärkt och hoppas att många fler sådana initiativ bildas. Sverige behöver jobba med sitt inhemska fiske.

Rädda Laxen!
Vi vill få kontroll över kustfisket som beskattar våra känsliga vildlax bestånd. Vår ambition är att laxen ska få fri lejd tillbaka till sina reproduktions områden i våra älvar. Vi har sedan 2007 löst ut yrkesfiskare och arrenderat alla vatten vi kommit över i Kåge-Byske och Åbyälvens mynnings områden och det är donationer från privatpersoner och företag som gör vårt arbete möjligt.

Donationer från människor som känner samma sak som oss och vi gör det för att få mer fisk i älvarna och för att vi älskar att fiska. Det ställer krav på oss sportfiskare att vi är ödmjuka inför vår egen påverkan på laxbeståndet. Därför stöder Rädda Laxen - initiativet Limit no kill.

Likt ringar på vattnet har vårt framgångsrika sätt att arbeta spritt sig till våra Norrbottens älvar och älvarna i södra Västerbotten och ända ner till Mörrumsån.Tillsammans kan vi göra skillnad. -Bidra till ett hållbart nyttjande av laxen: Bidra till ett laxfiske för framtiden:

Alla insamlade pengar går oavkortat till projekt rädda laxen

Alla som ger 300kr eller mer får sitt namn i tidningen allt om flugfiske.
Bankgiroconti SEB 5341-0171

MVH Projekt Rädda Laxen, Kågeälvens nedre fiskevårds område, mfl
Till toppen
 
        Forum Index -> Fiske i Sverige Nästa sida: Föregående  1 , 2