austkil_ostkilgard.jpg
Anv:     Lösen:     svenska  english

Laxfiske.nu

Lax och havsörings fiske i Norra skottland

Norra skottland
Norra skottland

Allmänt

Norra skottland sträcker sig från Fort William i sydväst till Inverness i sydost och täcker in alla de öar som finns utanför kusten. Landskapen i detta område är allt i från Shetlands öarna i norr till The Highlands i söder och även de västra ögrupperna. Inverness är högländernas stad och präglat av det skotska arvet, här finns whisky destilerier i massor. Här finner vi Loch Ness sjön med sitt beryktade sjöodjur "the legend of Nessie". Här spelas det på säckpipor av män i kiltar, här lever det Skotska arvet. Naturen på höglandet är magnifik med sina blommande hedar och det öppna landskapet innehållande ringlande älvar och åar med gott om lax och öring.

 

Fisket

River Brora vid Sutherlands östkust.
River Brora vid Sutherlands östkust.

Fisket i norra skottland är uppdelat på västra och norra sidan och är väldigt beroende av nederbörd. Älvarna på östkusten är längre och tenderar att hålla vatten bättre. Laxen börjar stiga redan tidigt på säsongen,

 

Bro över River Brora
Bro över River Brora

Information

Se älvpresentation i menyn och till varje älvpresentation finns i övre menyn guider, camper och boende, eventuellt mer. Missa inte det.