annonser.nu.jpg
Anv:     Lösen:     svenska  english

Laxfiske.nu

Allmänt

Audnedal ligger i västra Agder och Lindesnes kommun ca 4 mil nordväst om Mandal. Den har sina källflöden från Grindheimsvatnet överst i Audnedalen och rinner genom övre och yttre Öydnavatn och mynnar slutligen ut i Snikfjorden. Älven är ca 5,5 mil lång och laxförande ca 3 mil från Brakkvannsoneen vid Bustad till utloppet av yttre Öydnavatn. Stora delar av älven består av grus och stenbotten och har en jämn vattenföring förutom från Tryland till Gislefors där det finns några kraftigare forsar. Biälven Tryland flyter samman med Audne i Tryland.

Fisket

Audna är en väldigt fin svagt brunaktig älv som slingrar sig ner genom den vackra Audnedalen. Redan tidigt på säsongen går det att få lax på de översta sträckorna, där älven växlar mellan klippiga landskap och gröna åkermarker. Audna ändrar ständigt karaktär. Den kändaste fiskeplatsen är zon 3 Melhusforsen, det är älvens kortaste och dyraste sträcka dock begränsad till 2 kort per dygn + 2 st ägarkort. Fiskekort till Melhusforsen måste beställas långt i förväg. Älven är på många ställen inte bredare än att du gott och väl kan fiska med enhands flugspö. Det fångas mest smålax under 3 kg men en och annan lax runt 10 kg fångas årligen. Det är även gott om havsöring.

Mera om fisket

Audna har 7 fiskezoner, en av fiskezonerna är handikapanpassad. Se upp för oxar i zon 2 längs älven!

 

 • :: Var i landet

  Här ligger Audna
  Här ligger Audna

 • :: Länkar


 • :: Fiske säsong

  1 juni - 15 september

 • :: Fiskekort

  Säljes i bensinstationer och butiker efter Audna, Turistkontoret i Mandal, Grönberg Sport Kristiandsand, Mandal Sport. Kort säljes per zon 1-7 priser från 30-100 förutom Melhusforsen 200-300kr.

 • :: Artrikedom

  Lax och havsöring,